Bolji od originala: Upoznajte Frankestein-Benz, auto iz dva svijeta

MERCEDES 190 u Evolution izvedbi je po mnogima jedna od najboljih sportskih limuzina svojeg vremena. Sada je postala nemjerljivo bolja.

Projekt se zove Frankenstein Benz, a predstavlja ga Piper Motorsport. Radi s eo projektu koji traje punih pert godina, a donosi ono najbolje. Netko se sjetio spojiti dvije generacije, Mercedes 2.5 16V Evo II i C klasu u C63 AMG izdanju generacije W204.

Naravno, pri tome je model iz 1990-ih podario "samo" izgled, odnosno donirao karoseriju. Mehanika ide ipak od četvrt stoljeća mlađeg dragulja iz AMG-a. Pritom imajte na umu da se ovdje ne radi samo o zamjeni motora, već doslovno o pravoj transformaciji.

A kako bi sve pasalo osnova C klase je skraćena, a modifikacije su bile potrebne i na samom motoru. Podsjetimo u isti je prostor umjesto četircilindraša sada počasno mjesto dobio dvostruko veći (i snažniji) 6.2 V8 s 457 KS.

Priča za sebe je interijer s obiljem unikatnih dijelova, ali i komponentama koje su jako dobro poznate s C klase.

Kako piše The Drive, za konačan izvještaj o ovom projektu valja se još malo strpjeti jer je vlasnik obećao objaviti cjelokupan dosje prerade uključujući i performanse postignute na cesti. Do tada vam preporučujemo da pogledate ovaj fotoalbum koji svjedoči stvaranju jedne od najopsežnijih prerada Mercedesa koje smo vidjeli.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.