Bugatti najavio još jedan zlatni model

Foto: Bugatti

NAKON Chirona, i Mistral je osvanuo u zlatu.

Nedugo nakon što je Bugatti najavio specijalnu Golden Era izvedbu Chirona Super Sport s unikatnim finišem vanjštine i kabine, iz kuće dolazi još jedna posebna izvedba. Sad se radi o Mistralu, posljednjem konvencionalno pogonjenom modelu Bugattija, koji je također prošao kuru Sur Mesure programa.

I ovaj automobil je sastavni dio Bugattijevog predstavljanja na manifestaciji The Quail, A Motorsports Gathering u Montereyu, a karakterizira ga posebna zlatna nijansa boje karoserije, ali ovaj put bez ručno izvedenih skica koje karakteriziraju specijalni Chiron.

Kombinacija zlatne boje i otkrivenog karbona djeluje odlično i sasvim sigurno je nastala po želji sretnika koji se uspio ugurati među 99 kupaca Mistrala. Podsjetimo, svi primjerci su rasprodani odmah po premijeri prošle godine u Montereyu, a početna cijena je bila oko pet milijuna eura.

Protuvrijednost je to za koju kupci dobivaju Mistral prije ulaska u nimalo jeftin program personalizacije. Kao što je poznato, osnova modela je Chironova, kao i pogonski W16 motor s 1600 KS.

 

Establishing a golden BUGATTI Sur Mesure synergy at this year’s ‘The Quail, A Motorsports Gathering’ will be a W16...

Objavljuje BugattiNedjelja, 13. kolovoza 2023.