Bugatti pozvao 18 vlasnika i dao ponudu koja se ne odbija

Foto: Bugatti

18 vlasnika imalo je priliku iskusiti maksimum koji danas automobil na četiri kotača može dati. 

A to je 249 mph ili 400 km/h, bar u slučaju Bugattija i njihove ponude koja se ne odbija. Naime, Bugatti je zakupio dio piste u svemirskom centru Kennedy gdje provodi ispitivanja aerodinamike vozila. Kako je staza dio vremena slobodna, kompanija je odlučila pozvati 18 vlasnika Bugattija da dođu na Floridu i voze punim gasom svoje bolide. 

Imali su priliku voziti 400 km/h na 4.8 km dugoj stazi. Iskustvo je to koje se ne propušta, posebno za prave ljubitelje brzine koji svoje Bugattije doista i voze. Christophe Piochon, predsjednik Bugattija, kaže kako su još prije nekoliko godina trebali mjeseci pripreme da vozilo dosegne 400 km/h, a danas je kudikamo drukčije:

"Ali danas, u svijetu naših pomno konstruiranih i dizajniranih hipersportskih automobila, otvorili smo ovu mogućnost našim kupcima u apsolutnoj sigurnosti i omogućili im nešto što će vrlo malo ljudi ikada imati. Većina njih je čak imala priliku iskusiti ovo s vlastitim automobilom."

 

Bugatti je prošle godine isporučio rekordnih 80 automobila i time se približio kraju poglavlja zvanog Chiron. Novo s novim modelom i električnom pomoći najavio je Mate Rimac osobno, dok su iz Bugattija poručili kako novi model razvijaju od nule.