Carbage run: Pogledajte kakve su olupine na četiri kotača prošle Hrvatskom

IAKO dolaze sa Zapada, u daleko su gorem stanju od hrvatskog voznog parka. 

Ovog mjeseca hrvatskim cestama prošli su najskuplji i najatraktivniji automobili na svijetu, ali i još jedna karavana koje je na nekoliko tisuća kilometara dugom putovanju do Crne Gore posjetila Hrvatsku. 

Za razliku od skupocjene karavane o kojoj se govorilo širom svijeta dok su društvene mreže zasipavali brojne snimke, Hrvatskom je prošla možda jednako bučna, ali od medija skrivena karavana. Njih su mogli vidjeti samo prolaznici, a potom i svi oni koji prate poklonike ovog stila na društvenim mrežama. 

Službeno nazvan Carbage run, okuplja neopterećene vlasnike jeftinih starih automobila koji se znaju jako dobro zabaviti. Već samo pogled na unikatne ukrase njihovih automobila govori sam za sebe, ali prava zabava počinje kad se karavana zaustavi. 

Poklonika je sve više i više, a pravila su takva da bi mogli i mnogi naši vozači sudjelovati. Važno je da je auto star bar 15 godina, ali i da ne vrijedi više od 500 eura. Propozicije gotovo kao za prosjek na Balkanu kojim su krstarili punih pet dana na putu do Crne Gore i nazad.