Član tima Formule 1 istrčao maraton u punoj opremi

Foto: Twitter

ISTRČATI maraton, pa i kraću utrku, podvig je vrijedan divljenja, koji mogu samo rijetki. Ali jedan je uspio to napraviti u odijelu F1 pilota.

Član F1 tima Aston Martina uspio je upravo to. George Crawford je inženjer zadužen za softver, koji očito voli trčanje. Naime, on je nedavno uspješno okončao londonski maraton. Već je to za pohvalu, ali ono što je George napravio je puno više i graniči s ludosti. 

George je, naime, cijeli maraton istrčao u F1 trkaćem odijelu Lancea Strolla. Uz odijelo to uključuje vatrootporno donje rublje, vozačke čizme, rukavice, pa čak i kacigu. I pritom se ne radi o nekoj lakšoj i prozračnijoj replici, već o pravoj opremi koju je odobrila FIA. Štoviše, ovu kacigu je Stroll nosio na utrkama u Belgiji, Nizozemskoj i Italiji. 

I sad ono najbolje. Crawford nije turistički odšetao maraton, što bi također bilo vrijedno određenog priznanja, već je istrčao s vremenom od 3 sata i 58 minuta. Dovoljno za upis u Guinnessovu knjigu rekorda, ali i puno plemenitiji cilj: Crawford je trčao u dobrotvorne svrhe za pomoć udruzi Mind, koja se bavi mentalnim zdravljem.