Dolazi novi Volkswagen Tiguan

KAD je lansiran 2007. godine, Tiguan je bio puni pogodak za Volkswagen, pa ne čudi što će usprkos elektrifikaciji game dobiti novo izdanje.

Treća generacija Tiguana premijeru bi trebala imati u drugoj polovici iduće godine. Prvi prototipovi su već ulovljeni pa je time olakšan posao neovisnim dizajnerima koji su pokušali definirati izgled novog Tiguana i usuglasiti ga s ostatkom game. 

Prijedlog koji su objavili kolege sa Kolesa.ru kombinira dizajnerske elemente zadnjeg Golfa i ID.4, a koji se naziru i na maskiranom prototipu. Osim nove prednjice, uočljiv je daljnji rast dimenzija, ali i osjetno zaobljeniji izgled, čime će Tiguan dobiti na modernijem izgledu bližem električnoj postavi marke, ali i luksuznom Touaregu.

Po svemu sudeći, Volkswagen više neće imati straga dekoraciju u obliku ispuha, već će umjesto lažnih ispušnih cijevi imati u potpunosti zatvoreni odbojnik. 

Najveći misterij je interijer. Najviše šansi ima rješenje viđeno na ID.4, ali prilagođeno novom okruženju. S obzirom na rast dimenzija, vrlo su vjerojatne dvije izvedbe, s 5 i 7 sjedala. 

U pogledu motora očekuje se zadržavanje termalnih motora, a svi odreda trebali bi stići u formi Euro 7. Realno je očekivati i nekoliko hibrida uključujući punjivi. Vrh ponude mogao bi opet biti R.