Elon Musk o Roadsteru: Nadajmo se da će doći 2024. godine

Screenshot: YouTube

NEPUNIH šest godina prošlo je otkako je Elon Musk ponosno predstavio drugu generaciju Roadstera. 

On je u međuvremenu lansiran u svemir, gdje se i raspao, ali tržišni debi nije doživio. Svi tada najavljivani rokovi su probijeni. Kako stvari stoje, proći će i šesta godina, a Roadstera vidjeti nećemo. Ipak, konačno dolaze dobre vijesti. 

Čekanju dolazi kraj, što znači da će Tesla konačno dovršiti dizajn i tehnologiju, i to do kraja godine. Tako barem tvrdi Elon Musk, a to bi ipak značilo kako se "nadaju" da bi Roadster u proizvodnju ušao tijekom iduće godine. Potvrdio je to Musk na godišnjem okupljanju investitora. 

Musk je na upit o konačnom lansiranju Roadstera odgovorio na sebi svojstven način: "Potpuno razumno pitanje. Gdje je ta stvar? Očekujemo dovršetak inženjeringa i dizajna sljedeće generacije Tesla Roadstera ove godine i nadamo se - ovo nije obveza - da ćemo započeti proizvodnju sljedeće godine."

Podsjetimo, tijekom iduće godine trebala bi se ustaliti proizvodnja Cybertrucka i kamiona Semi, što bi konačno omogućilo Tesli da se posveti Roadsteru. I za kraj ponovimo što je Musk rekao o samom Roadsteru:

"To nije čak ni šlag na torti, to je trešnja na šlagu na torti, tako da definitivno neće biti velik doprinos prihodima i bit će skroman doprinos profitabilnosti, ali bit će bolestan."