Fiat Topolino se vratio na ceste

Foto: Fiat

LEGENDARNO ime je opet aktualizirano. 

Kao što je Citroen oživio kultno ime Ami, tako je Fiat na scenu vratio ime Topolino. I pritom su oba imena korištena za isti model – jeftini električni četverocikl simpatičnog izgleda. Nakon Opela i Fiat je preuzeo koncept malenog električnog auta skromne snage i još skromnijih performansi. 

Fiat 500 poznatiji kao Topolino proizvodio se od 1936. do 1955. godine, a bio je jedan od najboljih gradskih automobila svog vremena. Novi Topolino ide potpuno drugim putem elektrifikacije i krajnjeg pojednostavljenja cestovnog prijevoza. 

>> 100 km prelazi za 3 kune, a servis mu ne treba: Vozili smo novi Citroen Ami

Pritom je vizualno izmijenjen sprijeda, a sudeći po fotografijama nudit će se po uzoru na Ami i u Buggy izvedbi bez vrata, ali s platnenim krovom. Kako u Fiatu ne pričaju o mehanici, jasno je da je priča ostala ista, a to znači baterija od 5.5 kWh te elektromotor od 8 KS. Performanse otkrivaju dva podatka, doseg od 75 km i maksimalac od 45 km/h. Cijena nije obznanjena, ali očekujemo da se neće pretjerano mijenjati. Pomalo neočekivano, original je usprkos činjenici da se proizvodio prije puno desetljeća još uvijek jači i brži.