FOTO Alfa Romeo 33 Stradale prekrasna je i u kraljevski plavoj

Foto: Alfa Romeo

BROJ 33 igra važnu ulogu u svijetu Alfa Romea. Godine 1933. tradicionalna talijanska marka slavila je pobjede na 24 sata Le Mansa i Mille Miglia, među ostalima. Sportski automobil Alfa Romeo 33 Stradale predstavljen je 1967. godine i jedan je od najljepših coupéa svih vremena.

Alfa 33 najprodavanija u povijesti marke

S tehnički srodnim trkaćim automobilom Tipo 33, Alfa Romeo je, između ostalog, osvojio dva naslova svjetskog prvaka. A kasniji model 33 velike serije postao je jedno od najprodavanijih vozila u povijesti Alfa Romea od 1983. nadalje, s gotovo milijun proizvedenih primjeraka.

U 2023. tradicionalni talijanski brend nastavio je ovu priču. Novi supersportski automobil Alfa Romeo 33 Stradale posveta je istoimenom coupéu iz 1960-ih. Dvosjek proizveden u samo 33 primjerka naglašava jedinstvenu stručnost marke u smislu stila i iskustva u vožnji.

3. ožujka postaje Dan Alfa Romea

Broj 33 također je značajan u posljednjem godišnjem izvješću Alfa Romea. Prošle je godine marka povećala svoj globalni prodajni rezultat za 33 posto u usporedbi s 2022. godinom.

Ubuduće će svaki 3. ožujka biti dan na koji Alfa Romeo slavi svoju zajedničku strast zajedno s obožavateljima iz cijelog svijeta i više od 250 klubova obožavatelja marke.

Za premijeru, Centro Stile Alfa Romeo predstavlja ekskluzivne fotografije Alfa Romea 33 Stradale u izvanrednoj kraljevsko plavoj boji. Od manje od desetak povijesnih Alfa Romeo 33 Stradalea izgrađenih u cestovnim verzijama, samo je jedan bio obojen u kraljevsko plavu boju.

Pogon na sve kotače

Budući vlasnici supersportskog automobila, koji se proizvodi u vrlo malim serijama, također mogu birati između dvije potpuno različite varijante pogona. U verziji s izgaranjem, V6 biturbo motor sa 620 KS koristi se za pogon stražnjih kotača. S novorazvijenim potpuno električnim pogonom, izlazna snaga sustava je 750 KS, koja se prenosi na sva četiri kotača.

Broj 33 također se pojavljuje u tehničkim podacima za Alfa Romeo 33 Stradale: najveća brzina coupéa je 333 km/h.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.