FOTO Alfine ljepotice su obnovljene, izgledaju još bolje

Foto: Alfa Romeo

ALFA Romeo nema puno modela, ali ono što ima izgleda savršeno i vozi se još bolje.

Tu prije svega mislimo na modele Giulia i Stelvio, zadnje prave Alfe i jedine na jednoj od najboljih platformi na tržištu. Dobra je vijest da ih Stellantis i dalje drži u prodaji, a sad ih je učinio još atraktivnijima. 

Redizajn ne donosi revolucionarne novosti, već pomodne detalje bez kojih bi svaki postojeći obožavatelj lako mogao. Ali ne i novi, posebno mlađi kojima su ove stvari bitne. Tu mislimo na efektna prednja Matrix LED svjetla, kao i na digitalni kokpit u kabini. 

Nema sumnje, Alfe izgledaju modernije, pa čak i vuku malo na osamdesete i SZ coupe. Iznutra su pak usuglašeni s novijim modelom Tonale, što uključuje 12.3-inčni kokpit s mogućnosti izbora grafike povijesnih modela. Nudi se i moderniji ispis, kao i minimalistički, u tzv. relax modu. Spomenimo još jednu novotariju, NFT zapis koji omogućuje pregled povijesti automobila. 

Prodaja obnovljenih Alfi kreće u veljači iduće godine, kada će po uzoru na Tonale stići i predefinirani paketi opreme Super, Sprint i beskompromisni Competizione. Quadrifoglio se zasad ne spominje. Ponuda motora uključuje dizelaše sa 160 i 210 KS te benzinca od 280 KS, dakako uz AWD pogon.