FOTO Ovo je karavan za koji Audi traži preko 200.000 eura

Foto: Audi

ZA SVE ONE kojima S6, RS6, pa ni Performance verzija ne mogu zadovoljiti apetite, tu je nova poslastica – Audi RS6 Avant GT. 

Najkraći opis pri predstavljanju ovog noviteta je da je ovo najjači i najbrži model u konkurenciji RS6 i RS7 do sada. Audi je u ovom automobilu zadržao klasičnu osnovu i potom ju oplemenio najboljim začinima iz svoje kuhinje. 

Prevedeno, osnova je i dalje 4.0 V8 biturbo motor, ali sada osnažen na 630 KS i 850 Nm. 

A kad su vizualne karakteristike u pitanju, inspiraciju model nalazi u Audiju 90, trkaćoj verziji IMSA GTO iz 1989. godine, a koju su još 2020. godine iskoristili tadašnji praktikanti kad su stvarali koncept RS6 GTO. 

Atraktivna kombinacija boja odmah upada u oči, dok će dojam širine povećati u crno obojeni odbojnik i prednja maska. Poklopac motora izrađen je od karbona, kao i brojni dijelovi karoserije poput blatobrana i kućišta retrovizora. Za stvaranje sportske siluete uklonjeni su krovni nosači, a točka na i su 22-inčni kotači. 

Interijerom dominira crna boja s crvenim detaljima i umecima u finišu boje bakra. Ugrađena su posebna sjedala, tepisi, pojasevi, a budući vlasnik može birati između nekoliko verzija presvlaka i dekoracije. 

Kao što smo rekli, maksimum je podignut za 30 KS i 50 Nm, pa su i performanse bolje. U kombinaciji s osam-stupanjskim tiptronic mjenjačem i quattro pogonom, ovaj Audi uhvati stotku za 3.3 sekunde, dok je na 200 km/h nakon samo 11.5 sekundi. Maksimalac je 305 km/h. 

Serija je limitirana na 660 primjeraka koji će biti ponuđeni po početnoj cijeni od 219.355 eura u Njemačkoj, te 176.975 GBP u Velikoj Britaniji.