FOTO Audi ulazi u Formulu 1

Foto: Audi

PROŠLOG svibnja Volkswagen je potvrdio kako će Audi i Porsche ući u najprestižnije natjecanje u motorsportu. 

Iako je debi najavljen za 2026. godinu, Audi je već sada iznenadio i javnosti otkrio koncept budućeg bolida. Audi Sport je tom prilikom objavio kako je u procesu razvoja novi hibridni pogon. Prvi put možemo vidjeti kako su posložili vlastite boje, odnosno kako će biti ukrašeni Audijevi bolidi. 

 

Kombinacija Audi Sport ikonografije uključuje crvenu, crnu, srebrnu i bijelu boju, dok su neizostavni prsteni postavljeni na bokove vozila i stražnje krilo. Pritom valja imati na umu da ovo ipak nije konačan dizajn bolida. 

Ono što još ne znamo je tko sve ulazi u novi F1 tim, ali sada znamo da će to u Ingolstadtu otkriti do kraja godine. 

Prije spomenuti hibridni pogon razvija Audi Sport u Neuburgu, nedaleko od Ingolstadta. Na čelo novog tima stigao je Adam Baker (ex FIA), a usko će surađivati s Audijevim centrom za tehnološki razvoj. Audi otkriva kako će 1.6 turbo motor davati oko 400 kW (544 KS), a društvo će mu praviti podjednako snažan elektromotor.

Novi pogon će se uvelike oslanjati na elektrifikaciju, a moći će koristiti i tzv. održiva goriva. Podsjetimo, ova objava dolazi deset dana nakon što je Svjetsko vijeće za moto sport FIA-e odobrilo nove propise o motorima za bolide Formule 1 za 2026. Motori, koji su hibridni od 2014., od tog će datuma imati povećanje u upotrebi električne energije i također će koristiti 100 posto održiva goriva. Naime, F1 će do 2030. godine postati ugljično neutralan sport. 

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.