FOTO Ova G klasa stoji preko 570.000 eura, a stotku ima za 3.7 sekundi!

Foto: Brabus

BRABUSOVA Rocket serija dobila je prinovu koju će malotko moći sažvakati. 

Kad je baza AMG model, jasno je da Brabus ima poslasticu. Međutim, sada je nadmašio samog sebe i predstavio Rocket izvedbu G klase. Priča je poznata, ali svejedno ostavlja u čudu. I ne samo izgledom, jer ovaj tenk, kutija na kotačima, sada 100 km/h postiže za nevjerojatnih 3.7 sekundi.

Nestvarno ubrzanje dolazi kao posljedica monstruozne snage pogonskog motora. 4.0 V8 je sada postao 4.5 V8, a maksimum je podignut na 900 KS i 1.250 Nm uz limit na 1.050 Nm kako ne bi potrgao pogon vozila. Još jednom, govorimo o G klasi mase 2.6 tona, a ne nekom hipersportašu. Recimo i kako je maksimalac ovoj grdosiji limitiran na 280 km/h jer gume ne mogu izdržati više.

Očekivano, podvozje je također temeljito revidirano, dok su iza naplataka ugrađeni diskovi promjera 400 mm sprijeda i 370 mm straga. Sportski ispušni sustav zaokružuje popis novina.

Predviđena je naklada od 25 primjeraka, a početna cijena je čak 571.270 eura s uključenim PDV-om.

Najbrutalniju G klasu lako ćete prepoznati po ogromnim 24-inčnim kotačima, ali i krovnom spojleru. Tu su i agresivniji odbojnici, novi poklopac motora i još hrpa detalja. Unutrašnjost pak u kombinaciji kože, karbona i crvenih detalja.