FOTO Bugatti otkrio prvi primjerak modela Centodieci, izgleda fantastično

Foto: Bugatti

BUGATTI je konačno prikazao prvi primjerak modela Centodieci kojim odaje počast legendarnom bolidu iz devedesetih godina prošlog stoljeća. 

Bio je to EB110 kojeg se prisjećamo putem iste nijanse plave boje, ali i brojnih detalja koje sada opet nosi Centodieci. Koliko je ta automobilska legenda važna Bugattiju dovoljno govori podatak kako sama nijansa nosi ime EB110 Blue. Ne samo da je EB110 bio prvi model u toj boji već je i tvornica bila obojena u istu nijansu, pa je i dobila nadimak "Fabricca Blu.”

Prvi Centodieci ima još jednu posebnost,a to su naplatci obojeni u drugu povijesnu nijansu, EB110 Sport Silver. Naime, istu kombinaciju boja nosi EB110 GT iz ergele kupca ovog primjerka. 

Zanimljivo je da i interijer u mnogočemu prati sportsku ikonu 1990-ih. Modernizirani interijer osmišljavan je tjednima, pa i mjesecima, a samo krojenje i izrada trajali su čak 16 tjedana. 

Ponovimo i kako Centodieci na osnovi Chirona ima isti motor 8.0 W16, ali sa 1600 KS. Stotku postiže za nevjerojatne 2.4 sekunde, a maksimalac je limitiran na 380 km/h. Ukupno će biti proizvedeno svega deset primjeraka.