FOTO Dizajnirao je novi Yugo, a sada predstavlja cijelu obitelj

KAD smo prvi put izvještavali o prijedlogu dizajna novog Yuga, mnogi su pozitivno reagirali. Sada otkrivamo cijelu obitelj modela.

Sve je više proizvođača koji se vraćaju u povijest i koriste kultna imena za predstavljanje novih električnih modela. U takvom ozračju neki su došli na ideju reinkarnacije modela koji, htjeli to priznati ili ne, ima poseban status u našoj regiji. 

>> FOTO Yugo se vraća, a mogao bi imati i Rimčev pogon?

Ovaj put ne govorimo o Stojadinu, pa ni o bezvremenskom Fići, već je u pitanju Yugo. Mladi makedonski dizajner Dejan Hristov je još 2021. godine reinkarnirao Yugo u formi električnog modela. Potom ga je postavio na prepoznatljivu kulisu monumentalnih spomenika posvećenih jednom posebnom razdoblju u povijesti naroda na ovim prostorima. 

Dejan Hristov je u međuvremenu oživio i legendarni Citroen 2CV, a sada nam predstavlja cjelokupnu paletu Yugo modela. Osim klasičnog kompakta, Hristov je sukladno trendovima predvidio i Sportover, koji bi mogao konkurirati modelima kao što su VW ID.3 ili Cupra Born. Pogađate, Sportover bio mogao biti duhovni nasljednik ne baš uspješne Floride. 

N-Duro je koncept malog terenca, avanturističkog vozila koje gabaritima vuče na Ladu Nivu. Roadster kao kod Tesle ima jasnu ulogu stjegonoše. Kalibra je manjih roadstera poput Mazde MX-5, ali opet u kombinaciji električnog pogona. 

Završavamo s dva posebna modela. Jedan je E-Van kombi koji nudi doista zanimljiv dizajn za ovu klasu vozila. Široj populaciji najzanimljiviji će biti Yugo Cabrio, nasljednik istoimenog modela koji je nekoć predstavljao ponos Zastave. 

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.