FOTO Fiat objavio detalje o novoj Grande Pandi

Foto: Fiat

Fiat je proslavio 125. rođendan objavljivanjem detalja i cijena za nadolazeći model Grande Pandu te potvrdom da su verzije Panda fastback i MegaPanda SUV već u razvoju i kreću u proizvodnju. 

Redovni BigPanda će koštati manje od 25.500 eura u potpuno električnoj verziji, dok će blagi hibrid koštati manje od 24.000 eura.

Potpuno električni model će imati bateriju od 44kWh i motor od 83kW, s očekivanim dometom od oko 315 kilometara. Fiat također tvrdi da je prvi na tržištu s integriranim kablom za punjenje, koji omogućava do 7kW AC snage.

Kompaktan auto

Blagi hibrid će imati isti sustav kao Citroen C3, šo znači motor od 1.2 litre s 99 konjskih snaga u kombinaciji s malim električnim motorom za maksimalnu ekonomičnost goriva.

Automobil s pet sjedala ima oblik originala iz '80-ih i puno karaktera. Ažuriran je prema modernim ukusima stražnjim zatamnjenim staklima, dnevnim svjetlima i 17-inčnim dijamantno rezanim naplatcima. To je kompaktan automobil - kraći od četiri metra, visok 1.57 metara i širok 1.76 metara.

To nije sve

Unutra se nalaze upravljačka ploča s 10-inčnim prikazom za vozača i 10.25-inčnim središnjim zaslonom, dizajnerski detalji koji podsjećaju na Fiatovu Lingotto tvornicu te 361 litra prtljažnog kapaciteta.

To nije sve. Fiat je tijekom proslave iskoristio priliku kako bi predstavio nove slike svojih fastback i SUV koncepata, koji su sada potvrđeni za proizvodnju.

Fastback koncept još nema ime i detalji su oskudni, ali očekuje se da će biti baziran na Pandi iako malo veći. S druge strane, očekuje se da će Panda SUV - trenutno poznata kao Giga-Panda - imati sedam sjedala.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.