FOTO Hoće li BMW proizvesti prelijepi Touring Coupe?

Foto: BMW

NEDUGO nakon premijere pojavile su se glasine o mogućnosti pokretanja proizvodnje. 

BMW je i ove godine pripremio nešto posebno za Villa d’Este Concorso d’Eleganza, svojevrsni Sajam automobilske ljepote. Ime mu je Concept Touring Coupe, a načelno se radi o preradi Z4, nakon koje je roadster postao vrlo atraktivni coupe. 

Elegantni BMW nismo vidjeli još od serije 8, bar kad je u pitanju asortiman osobnih automobila. Mnogi se pitaju je li ovo konačno prava stvar, dokaz da se dizajneri premium marki bude iz sna koji traje već godinama. 

BMW-ov shooting brake će mnoge podsjetiti na Z3 M Coupe, automobil koji i danas ima poseban status. Osim dizajna, nema drugih iznenađenja. Baza je Z4 M40i, što u prijevodu znači da ga pokreće redni šestcilindarski benzinac. 

Osim novog krova, automobil je dobio unikatne naplatke promjera 20 inča sprijeda i broj veće straga. Blage izmjene napravljene su na "bubrezima", a za odgovarajući dojam luksuza pobrinula se talijanska kuća Poltrona frau, koja je dvobojnom kožom presvukla kabinu. 

I sad ono najzanimljivije - BMW-ov šef dizajna Adrian van Hooydonk ostavlja opciju proizvodnje otvorenu. "Concept Touring Coupe trenutno je jedinstven, unikat. I nema konkretnih planova za puštanje u proizvodnju. No dogovorili smo se prije 'isplovljavanja' prema jezeru Como da ćemo, ako bude dovoljno interesa, to razmotriti. To bi mogla biti vrlo mala serija, možda pedesetak automobila", rekao je.