FOTO Kupio novi Ferrari i parkirao ga u jezero

SUDEĆI po fotografiji, vlasnik je shrvan. 

Kako i ne bi bio kad se radi o automobilu koji je platio par stotina tisuća eura i na njega čekao mjesecima, ako ne i godinama. A kako javljaju lokalni mediji, za Ferrarijevo učenje plivanja nije kriv nedostatak iskustva u vožnji, pa ni jurnjava, već jedna mala neopreznost. 

Naime, sudeći po dostupnim informacijama, vlasnik je 340.000 eura vrijedan Ferrari 812 Superfast parkirao na cesti u mjestu Sirmione, odmah uz obalu jezera Garda. Kako doznaje Formula Passion, mjenjač je slučajno ostavio u neutralnom položaju, bez aktivirane parkirne kočnice, pa je automobil mogao slobodno otklizati nizbrdo. A kako nije bilo prepreka, završio je u jezeru i zaplivao. 


Ovo je pomalo neočekivano jer, kako pojedini vlasnici komentiraju, nije nimalo lako ostaviti Ferrari u potpunosti otkočen. Naime, za aktivaciju programa za automatsku praonicu potrebno je poduzeti niz radnji, koji uključuje istovremene potezanja polugica mjenjača. 

U svakom slučaju, šteta je velika, a velike su šanse da je neće pokriti osiguranje. Sreća u nesreći je da u vodu nije sletio dok je motor radio, pa je izbjegnut ozbiljni kvar na motoru. 

 

Ferrari 812 Superfast Gts parked in neutral, goes in the Lake of Garda. Italy 04/20/2021 from r/Wellthatsucks