FOTO Mercedes slavi 100 godina Maybacha, a ovo su slavljenički modeli

Foto: Mercedes

MERCEDES obilježava 100 godina otkako je Maybach proizveo svoj prvi automobil. 

100. rođendan je velika stvar, čak i kad su tvrtke u pitanju, pa ne čudi što je Mercedes odlučio veliki jubilej obilježiti dvama automobilima. Radi se o Edition 100 izvedbama S i GLS klase, a koje donose najviše što Mercedes može ponuditi. 

Već izvana je to dvobojna izvedba karoserija, dakako s ručno apliciranom bojom, a na nju se nadopunjuje logo izvedbe, ali i posebni naplatci. 

Izaberu li GLS, kupci će dobiti AMG-ov 4.0 V8 biturbo s 558 KS i 730 Nm, a koji ogromni SUV potjera do stotke za 5 sekundi, i tako sve do limitiranih 250 km/h. 

Puno zanimljivija je S klasa, jer nju pokreće slavni 6.0 V12 sa 612 KS i 900 Nm, motor koji je već sada ugrožena vrsta. Radi se o produljenoj izvedbi kod koje nije potrebno posebno naglašavati da je kvaliteta izrade vrhunska, baš kao i opremljenost. Recimo i kako je prvi put ova izvedba dobila pogon na sve kotače. Spomenut ćemo i Burmester 4D surround audiosustav, sjedala s funkcijom grijanja, ventilacije i masaže te zasebne zaslone za sve putnike. Ponuda kreće od 217.323 eura za S680, pa računajte da je ovdje start osjetno viši.