FOTO Mercedes ukida jedan od najljepših modela

Foto: Mercedes

BIO je (i ostao) jedan od najljepših Mercedesa u ovom mileniju.

Kad se 2004. godine pojavio na Ženevskom salonu automobila, bio je prava revolucija na tržištu sportskih limuzina. Pogađate, govorimo o modelu CLS, koji je u međuvremenu dobio tri izdanja, a potom je bio predložak i za manji CLA. 

Ideju coupea s četiri vrata kopirala je i konkurencija, pa su tako nastali Audijevi neparni modeli (A5 Sportback, A7), BMW-ove Gran Coupe izvedbe, VW Passat CC i ostali. Bilo je to veliko dostignuće jer su tada SUV-ovi i kojekakvi crossoveri već bili krenuli u osvajanje svijeta. 

Poznat je i datum

Vijest o ukidanju objavio je Car Expert, a potom je stvar potvrdio i The Drive, kojem su iz Mercedesa potvrdili: 

"Uzimajući u obzir globalni potencijal rasta, i kao dio našeg strateškog planiranja portfelja proizvoda, odlučili smo završiti životni ciklus CLS-a 31. kolovoza 2023., s prelaskom E-klase na seriju modela 214."

Ukidanje CLS-a ne treba čuditi jer se isto navodno trebalo dogoditi i ranije, već početkom ove godine. Ipak, mnogima će nedostajati ovaj model koji su si samo rijetki mogli priuštiti. Revolucionarnog dizajna, CLS je donosio najbolje iz dva svijeta, nudeći limuzinsku praktičnost uz zadržavanje bezvremenske elegancije coupea. 

Spomenimo i AMG GT 4-Door, model koji je stigao upravo na ideji CLS-a, a pojavio se u ponudi tek 2018. godine. Pogađate, i ovom modelu su odbrojeni dani. 

Odlaze još neki

Kao što je poznato otprije, E klasa Coupe i Cabrio će biti umirovljeni i zamijenjeni modelom CLE. GLC i GLE Coupe će živjeti još jednu generaciju, a navodno bi uskoro mogli biti ukinuti karavanski modeli iz ponude C-, E- i CLA klase, objavio je ranije Car & Driver.