FOTO Milanska tvornica snova predstavlja orijentalnu ljepoticu

 Foto: Carrozzeria Touring Superleggera

SPORTSKI nastrojeni coupei nekad su bili poput umjetničkih djela lišenih ikakve agresije, a iz Italije su dolazili oni najljepši. Milanska tvrtka vraća nas u to vrijeme. 
 
Carrozzeria Touring Superleggera je u novije vrijeme postala poznata po preradi Maseratijeve limuzine. Od Quattroportea je uspjela napraviti oku ugodnog karavana, a istovjetnu preradu ponudili su i na osnovi Bentleya.
 
 
Sada pak predstavlja novi model temeljen na jednom od najstarijih sportskih modela na tržištu. Sciadipersia je izvedena na osnovi Maseratija GranTurismo, a suprotno današnjim trendovima je lišena agresivnih linija, ali i kompliciranih krivulja napadnih LED-ica. 
 
Još bolja stvar je u kabini. Interijer je lišen nepotrebnih ekrana i kompliciranih infotainmenta. Zastarjelo ili ipak bezvremenski, procijenite sami. Umjesto toga autori su pažnju posvetili plemenitim materijalima kojima su prevučene sve površine. Osim kože i aluminija ponuda uključuje i Foglizzo prtljagu.
 
 
Mehanika nije dirana. Ispod poklopca je i dalje 4.7 V8 s 460 KS i 520 Nm koji 1.700 kg težak coupe potjera do 100 km/h za 4,7 sekundi uz maksimalac od impresivnih 301 km/h. 
 
Predviđena je naklada svega 10 primjeraka, a premijeru će imati na salonu u Ženevi. Cijena je na upit, a vrijeme izrade je oko šest mjeseci.