FOTO Ne, ovo nije nova Mazda Miata

Foto: reddit

Kako se približavamo ljetu, proizvođači automobila intenziviraju testiranja prototipova u toplijim vremenskim uvjetima.

Netko je prošli vikend na Instagramu vidio fotografiju roadstera omotanog kamuflažom nalik na Mazdu Miatu. Mnogi zaljubljenici u limene ljubimce ponadali su se da je riječ o novom legendarnom japanskom automobilu.

Trenutna generacija MX-5 stara je gotovo desetljeće, ali ovo nije nova Miata. Zapravo, riječ je o starom modelu koji, prema informacijama s Reddita, posjeduje netko na Floridi.

Na prvi pogled se čini kao nova Miata, ali brzo u oči upadaju detalji koji govore suprotno

Na prvi pogled, kamuflirani auto sugerira da se radi o prototipu. No, nakon nekoliko sekundi lako je uočiti nekoliko detalja koji pokazuju suprotno.

Najveći je spušteni krov, što se rijetko vidi na legitimnim testnim vozilima. Čak i ako iz dizajnerske perspektive unutrašnjost nije nova, proizvođači neizbježno imaju priključenu opremu za testiranje ili sustave za nadzor koje ne žele da ljudi vide.

Štoviše, sjedala izgledaju kao aftermarket dijelovi, a ne tvornički ugrađeni. Otvoreni krov također jasno pokazuje obris nadzorne ploče i okvira vjetrobranskog stakla,  pokazatelje da je ovo zapravo prva ili druga generacija Mazde MX-5 Miate, piše motor1.

Korištenje starijih modela kao testnih vozila za procjenu novih pogonskih sklopova uobičajena je praksa među proizvođačima, ali to obično uključuje korištenje modela trenutne generacije.

"I što je s tim prednjim svjetlima?"

Miata je stara preko 30 godina, pa je krajnje nevjerojatno da bi Mazda išla toliko unazad kako bi testirala nešto novo.

"I što je s tim prednjim svjetlima?", pita se portal motor1. Izgledaju kao da su preuzeta s ranog Subaru BRZ-a, a svjetla za vožnju na donjem dijelu maske izgledaju kao aftermarket dodaci koji su pažljivo ugrađeni. Prototipna svjetla rijetko imaju tako čist izgled.

Korisnik reddita Thee_Sinner kaže da je fotografija ovog automobila kružila po društvenim mrežama i prošle godine te da je auto modificiran kako bi izgledao kao testno vozilo. Pozvao se na izvor, odnosno osobu koja poznaje vlasnika automobila. 

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.