FOTO Najljepši električni hipersportaš ostao bez krova

Foto: Pininfarina

UNIKATNA izvedba ima premijeru na tjednu automobilske mode u Montereyu. 

Unikatna Battista dobiva dodatak u imenu Targamerica, čime se jasno upućuje na dvije informacije. Prva je vezana uz krov, odnosno izostanak istoga, dok druga govori kako je ovaj automobil napravljen po narudžbi američkog kupca. 

On će imati priliku prvi se provozati u električnom hipersportskom automobilu s otvorenim pogledom u nebo. Iz Pininfarine pritom naglašavaju kako je dizajnerski uzor bio slavni Ferrari Testarossa Spider.

Vidljivo je to i u izboru kombinacije boja, odnosno Argento Liquido Gloss srebrne s detaljima u Iconica Blu Gloss plavoj nijansi, baš kao što je imao unikatni Spider kojeg je 1980-ih vozio Gianni Agnelli. Na popisu novosti uz posebnu izvedbu stražnjeg kraja spadaju i naplatci s pet krakova, također inspirirani Ferrarijem. 

Po želji klijenta uređen je i interijer presvučen kožom. Kako stoji u službenom izvješću, isporuka uključuje i posebno oblikovan set putnih torbi. Ono što je ostalo isto je Rimčev pogon poznat iz Nevere. 1900 KS i 2340 Nm na sva četiri kotača za sprint do 100 km/h u manje od 2 sekunde.

Razvoj i izrada su trajali točno godinu dana. Naime, neimenovani klijent naručio je ovaj primjerak točno prije godinu dana, i to na istom mjestu u Montereyu. 

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.