FOTO Najposebniji Clio ima 500 KS i svjetla Talismana

RENAULT Clio je sasvim običan stanovnik gradskih ulica, a jedini izuzetak je RS izvedba. Sve dok se nije pojavio ovaj auto posebnog izgleda i brutalne snage. 

Osnova je Renault Clio III RS, ali od onog vidljivog je ostalo jako malo. Stražnji kraj je tako ugostio osjetno veća svjetla s Talismana, koja su se u konačnici dosta dobro uklopila u dodatno proširen stražnji kraj vozila s izraženim difuzorom i četverostrukim ispuhom. 

 

Sprijeda je uzor bio Zoe E-Sport koncept. I ovdje je auto proširen, dodani su ogromni usisi i nova dnevna svjetla. 
Autor projekta je Androne Georgian koji otkriva kako je na ovu preradu potrošio preko četiri godine, ali i jako puno novaca. Nimalo čudno s obzirom na to da je izvana jedini originalni dio krov vozila – sve ostalo izrađeno je nanovo. 

Serijski Clio RS pokreće 2.0 atmosferac sa 197 KS. Ovdje je dobio turbinu (gtx3071R), a maksimalna snaga je podignuta na čak 500 KS. U svakom slučaju zvuči kao prevelik zalogaj za gradskog sportaša s prednjim pogonom. Dobra je vijest da autor nije izgubio razum pa je automobil opremio još moćnijim kočnicama s Meganea RS s diskovima promjera 343 mm. Ovjes potpisuje Yellowspeed.

 

I za kraj jedna zanimljivost. Bočni retrovizori nisu stigli iz Renaultovog izloga, već su posuđeni od Golfa „šestice“. U svakom slučaju, ekstreman tuning koji je tražio puno truda i novaca.