FOTO Novi Porsche 718 GTS: četiri cilindra i 365 KS za potpuni užitak

 Foto: Porsche

ZA UŽITAK u vožnji ponekad su dovoljna i četiri cilindra. U slučaju Porschea to donosi i dva sjedala, ali i pozamašnu cijenu.
 
Porsche predstavlja novi 718, Boxster i Cayman, u GTS izdanju. Izvedbe pokreće 2,5-litreni četverocilindrični bokser motor kod kojeg novorazvijeni usis i potentniji turbo donose dodatnih 11 kW/15 KS u odnosu na S izvedbu. Osim maksimalnih 365 KS vozaču je na raspolaganju 430 Nm okretnog momenta dostupno između 1.900 i 5.000 o/min, a u prijevodu to znači 100 km/h za 4,1 sekundi i maksimalac na 290 km/h. 
 
Na popisu opcija je automatski PDK mjenjač, dok Porsche Torque Vectoring (PTV) s uključenom mehaničkom blokadom diferencijala i Sport Chrono paket dolaze standardno. Isto vrijedi i za Porsche Active Suspension Management (PASM) koji karoseriju vozila spušta za deset milimetara.
 
Estetika GTS izvedbi standardno uključuje zatamnjene pokrove svjetala i crne detalje, uključujući središnji završetak ispuha, ali i 20-inčne kotače.
 
 
Iznutra pak alcantara na sjedalima s dodatnim osloncima, ali i na obruču volana, središnjoj konzoli i naslonima za ruke. Porsche Track Precision App (PTPA) aplikacija je neizostavna za sve ljubitelje vožnje na stazi. 
 
Porsche 718 GTS u salone stiže polovicom idućeg mjeseca, a početna cijena na njemačkom tržištu je 78.160 eura za 718 Boxster GTS i 76.137 eura za 718 Cayman GTS.
Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.