FOTO Jedan od najljepših crossovera starta cijenom od 23.199 eura

Foto: Index.hr, Kia

KIA je za hrvatsko tržište osigurala dovoljan broj primjeraka svih svojih europski orijentiranih modela među kojima je i tržišno najzanimljiviji i netom obnovljeni XCeed.

XCeed već sada drži pola prodaje Ceeda te je jedan od najpopularnijih modela u segmentu. Također, za razliku od nekih rivala nastalih istim sistemom "podizanja kompakta", XCeed se izdvojio gotovo kao zaseban model. 

Model je to kojem redizajn čak i nije bio prijeko potreban. Kijin crossover i danas izgleda vrlo poželjno, kao i većina game korejske marke, a to potvrđuju i prodajni rezultati prema kojima je korejska marka jedna od rijetkih koja na deficitarnom europskom tržištu bilježi plus, i to u ukupnoj količini prodaje i samom udjelu. Čak je i u Hrvatskoj dogurala do trećeg mjesta, a ove godine joj se smiješi i bolji rezultat. 

Jedan od nositelja uspjeha svakako je Ceed, a među njima poseban status zaslužuje baš crossover XCeed. Obnovljeni model sprijeda ćete prepoznati po novom odbojniku te blago dotjeranim svjetlima. Na boku tek novi detalj u vidu novih naplataka, dok straga možemo uočiti redizajn imitacije difuzora, kao i uvođenje nove grafike svjetala na GT Line razini opreme i punjivom hibridu. 

U kabini poneki novi detalj poput USB Type-C konektora za brzo punjenje, novih tema digitalnog kokpita i još poneke sitnice. Ponovimo i gradivo s kapacitetom prtljažnika. Kreće od 426 litara, na hibridu pada na 380 l, a na plugin hibridu na skromnih 291 l. 

 

 

Ponuda motora ostaje ista. Uz klasiku u vidu 1.0/120 KS, 1.5/160 KS i 1.6/204 KS, u ponudi ostaju i klasični hibridi, i to 1.5 i dizelaš 1.6 CRDi sa 136 KS. Konačno, tu je i plug-in hibrid s ukupnim efektom od 141 KS i 205 nm te nominalnim dosegom od 59 km s baterijom od 8.9 kWh. Baterija se puni za minimalno 140 min na AC punjaču, odnosno za do 4 sata na kućnoj utičnici. 

Pribrojimo li svemu pet razina opreme te dostupnost DCT mjenjača jasno je kako je ponuda vrlo izdašna. Početna cijena za obnovljeni XCeed je 23.199 eura s uključenim popustom od 800 eura. 

 

Cjenik Kia XCeedmy 2023 by Index.hr on Scribd