FOTO Ovim automobilom je Porsche obilježio 75. rođendan

Foto: Porsche

KONCEPT je vizualna poveznica s prvim modelom tvrtke – Porscheom 356. 

Prvi Porscheov model, kultni 356, stigao je u lipnju 1948. godine. 75 godina kasnije dolazi Vision 357. I doista, proporcije su tu, pa i ta uglađenost po kojoj je prvi model bio prepoznat. 

"Konceptni automobil pokušaj je spajanja prošlosti, sadašnjosti i budućnosti s koherentnošću", rekao je Michael Mauer, potpredsjednik Style Porschea.

Brojni su detalji koji čine formu toliko usklađenom, a opet jednostavnom i emotivnom. Ručice vrata skrivene su u stražnje bočno staklo. Nema ni retrovizora, koje mijenjaju kamere, dok su svjetla ukorporirana u same panele karoserije. 

Stražnje staklo nije podijeljeno, ali su sve staklene površine vizualno spojene zahvaljujući u crno obojenim A nosačima. Točka na i su dvobojni finiš u dvije nijanse sive boje te velike oznake "75“ i nešto suptilnije "357“. I da, straga su ispušni topovi kao jasan signal kako je tu još uvijek klasičan motor. 

To je 4.0 atmosferski šestcilindraš posuđen od Caymana GT4 RS, čiju osnovu koristi. S 500 KS pruža nezaboravno iskustvo. I ekološki prihvatljivo zahvaljujući mogućnosti da vozi na sintetsko gorivo. Definitivno je to budućnost koju bi mnogi od nas htjeli vidjeti i doživjeti.