FOTO Ovo je Komendant od gotovo 600.000 eura, ruski odgovor na Rolls Royce

Foto: Aurus Motors

AURUS, luksuzni ruski proizvođač, ima novu igračku za bogate oligarhe. 

Ime mu je Komendant, a najlakše ga možete doživjeti kao rusku verziju Rolls Royce Cullinana. Čak je i izgled vrlo sličan, a ponudom luksuza učenik je u ponekim detaljima nadmašio učitelja. Stvoren da pruži "besprijekoran komfor na svakom putovanju", ovaj "muževni i monumentalni" luksuzni SUV, kako mu tepaju u službenom priopćenju, definitivno plijeni pažnju.

Bilo da govorimo o ogromnoj maski s 22 letvice, povećim usisima i LED svjetlima, 22-inčnim kotačima ili samoj veličini vozila, Komendant se nameće svojom pojavom. Nimalo čudno s obzirom na to da zauzima prostor solidnog kampera. U dužinu mjeri 5380 mm, širok je čak 2004 mm i visok 1820 mm. Dovoljno je reći da je 39 mm duži od ionako ogromnog Cullinana.  

Interijer je uređen u visokom luksuzu s površinama prevučenim izborom plemenitih materijala, Nappa kože, drva i metala. Kokpit je digitalan, a jedini dašak minulih vremena donosi analogni sat. Na opremu ne treba trošiti riječi, tu je sve. Primjerice, pretinci za piće imaju funkciju grijanja i hlađenja, a bežični punjači dostupni su i straga. 

Epitet ultraluksuzne krstarice donose dodaci kao što su klima s četiri zone djelovanja, klimatizirana masažna sjedala te minibar s pripadnim stolićima. Spomenimo i adaptivni zračni ovjes te poduži popis sustava asistencije. Naravno, to je tek početak jer je proizvođač otvoren za ispunjavanje svih želja klijenata. 

Ispod poklopca je elektrificirani 4.4 V8 twin-turbo s 598 KS i 880 Nm, usuglašen s devet-stupanjskim automatskim mjenjačem, u koji je ugrađen elektromotor snage 63 KS. 3325 kg težak Komendant do 100 km/h stiže za 6.5 sekundi, a maksimalac je 220 km/h. Prosječna potrošnja je čak 18.5 l/100 km. 

I za kraj - jedan šok. Start ponude je na 33.7 milijuna rubalja, odnosno oko 592.484 eura. Nevjerojatno jer Cullinan kreće s daleko nižom cijenom, a ipak nosi potpis daleko renomiranijeg proizvođača. Recimo i kako je dobio naziv po Komandantskoj kuli moskovskog Kremlja, ali i da je nešto jeftiniji od limuzinskog Senata.

Prve isporuke Komendanta, u čijoj se proizvodnji koristi 70 posto domaćih dijelova, kreću početkom iduće godine. 

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.