FOTO Ovo je novi Audi S3: Sportaš s 333 KS i puno puno dobrih stvari

Foto: Audi

AUDI je objavio prve fotografije obnovljenog modela S3.

Iako skriven iza kamuflažnog finiša, sasvim je jasno da se Audi ovaj put nije fokusirao na pakiranje, već na sam sadržaj. Za svojevrsni oproštaj od klasične ponude benzinskog turbo motora odlučio je još jednom ponuditi napredak u tehnici. 

U ovom slučaju ipak nije u igri ozbiljniji 2.5 TSI, već je izbor ostao na manjem 2.0 TSI motoru. Sada je preuzeta inačica iz slavljeničkog Golfa R, a to znači i maksimum od 333 KS i 420 Nm. Izbor je modificirani S tronic mjenjač sa sedam stupnjeva prijenosa, quattro pogon i razdjelnik momenta preuzet s RS-a. Ovakav skok donosi sprint do 100 km/h za 4.7 sekundi uz maksimalac i dalje limitiran na 250 km/h. 

Spomenimo i potentnije kočnice, sada s debljim diskovima većeg promjera, dok je Falken isporučitelj pneumatika. Točka na i je revidirana elektronika, a sve s ciljem postizanja bolje vozne dinamike i, dakako, još boljeg osjećaja za upravljačem. 

Vratimo li se na dizajn, uočit ćete redizajnirane odbojnike i svjetla, ali i Akrapovićev opcijski ispuh straga, zajedno s nešto agresivnijim difuzorom. 

 

Sve u svemu, Audi je oplemenio S3 tuningom u ključnim područjima, ali i zadržao ovaj model u okvirima mogućnosti svakodnevnog korištenja. Upravo tako, S3 je jedan od onih automobila koje možete koristiti u svakodnevnim aktivnostima, a onda si vikendom dati oduška i istraživati čari mnogobrojnih zavoja magistrale.