FOTO Ovo je Pininfarinin Batmobile. Košta 4.9 milijuna eura

Foto: Pininfarina

Automobili Pininfarina će na Monterey Car Weeku u Kaliforniji pokazati prvi od svoja četiri hiperautomobila inspirirana Batmanom. Riječ je o potpuno električnom modelu Pininfarina B95 Gotham, koji kombinira pogon kompanije Rimac i karoseriju bez krova inspiriranu Batmanom, odnosno njegovim vozilom Batmobile.

Talijanski brend je objavio digitalne rendere četiri unikatna hiperautomobila 30. travnja, uključujući dva primjerka modela B95 i dva primjerka modela Battista. Svi su kreirani u suradnji s kompanijama Warner Bros. Discovery Global Consumer Products (WBDGCP) i Relevance International.

Pininfarina B95 Gotham će prvi put javno debitirati u Kaliforniji, a povodom toga je hiperautomobil fotografiran uz legendarni Tumbler Batmobile u studiju koji je korišten za snimanje trilogije Dark Knight. Lakiran je u Argento Vittorio sjajnu crnu boju te je dobio mat crne i sjajne felge.

Unutrašnjost je presvučena kožom te sadrži unikatni konac. Pininfarina je dodala i logotipe Wayne Enterprises na karoseriju te pločice, dok unikatna grafika krasi infotainment ekran. Virtualni asistent ima glas Alfreda Pennywortha, butlera Brucea Waynea. Na pločici postavljenoj na strani vozača ugraviran je natpis "All men have limits... I ignore mine".

Najavljena još tri modela

Kao i standardni model Pininfarina B95 Barchetta, unikatni Gotham pokreću četiri elektromotora koji isporučuju 1900 KS, a napaja ih litij-ionska baterija kapaciteta 120 kWh. Ostali specijali uređeni na temu Batmana također dijele Rimčevu platformu i specifikacije.

Pininfarina B95 Gotham debitira 16. kolovoza i to će biti izložbeni primjerak, dok pravi unikat namijenjen klijentima još uvijek nije izašao iz Pininfarinine radionice u Cambianu u Italiji.

Nešto kasnije će debitirati i modeli Battista Gotham, B95 Dark Knight i Battista Dark Knight. Pininfarina će napraviti samo po jedan primjerak, Battiste će koštati 3.4, a modeli B95 4.9 milijuna eura.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.