FOTO Nissan predstavio atraktivni Max-Out

Foto: Nissan

ZA razliku od većine drugih proizvođača, u Nissanu još uvijek drže ideju kabrioleta na životu.

Kabrioleta je sve manje, posebno u iole dostupnijoj niši, što i ne čudi s obzirom na manji interes za ovom karoserijskom inačicom. Zadnji Nissan u toplesu bio je 370Z roadster, a njega nema još od 2019. godine. 

Nissan je 2021. prikazao koncept u digitalnom obliku, a sad ga je na događaju Nissan Future prikazao u fizičkom izdanju. Ime mu je Max-Out, a o njemu još uvijek nema nikakve informacije. "Dizajniran da pruži oslobađajući osjećaj otvorenosti, a istodobno nudi poboljšano, dinamično iskustvo vožnje", stoji u službenom priopćenju u kojem se još naglašava kako Nissanova inovativnost uključuje stvaranje naprednih i vrlo upečatljivih vozila od koristi za pojedinca, ali i društvo. 

Ostavimo li priču po strani, jasno je kako je ovo električni kabriolet, a dizajnerski lajtmotiv je 3D efekt koji pronalazimo na prednjoj maski, straga, ali i u izvedbi samih kotača. Optička iluzija vidljiva je i u kabini s dva "plutajuća" sjedala i osvijetljenim rasterom. Tu je i pomodni "yoke" volan, a dojam će upotpuniti poveći digitalni kokpit. 

Naravno, ništa slično ne očekujte u serijskoj proizvodnji. Bit će dobro ako Nissan na koncu uopće i ponudi neki kabriolet. Nekoliko električnih modela je već najavljeno, ali sumnjamo da među njima ima mjesta za išta slično.