FOTO Novi Porsche stoji 12.900 eura, evo što može

Foto: Porsche

PORSCHE je za ovo proljeće pripremio dvije nove poslastice, ali na dva kotača.

I dok se elektrifikacija u Porscheovoj gami događa postepeno, pažljivo ispipavajući teren u ponudi na dva kotača, Porsche se nije puno dvoumio. Za bicikle s Porscheovim potpisom znamo već godinama, a sada su stigle i dvije atraktivne prinove.

Ponuda se širi dvama modelima, i to Cross Performance i Cross Performance EXC, pri čemu se potonji nudi u šest istovjetnih nijansi kao i Porscheovi automobili. Bicikli su razvijeni u suradnji s Rotwildom, renomiranim proizvođačem brdskih električnih bicikala.

Pritom je dizajn snažno inspiriran Porscheovim Taycanom, ali pravi razlog širenja Cross serije su ipak mehaničke karakteristike. Bicikli su opremljeni Shimano EP-801 elektromotorom s baterijom kapaciteta 630 Wh. Karbonski okvir se podrazumijeva, kao i vilica Fox 34 Float Factors s hodom od 120 mm, uključujući i Flat DPS zračni amortizer. Popis komponenti zaokružuju Shimano XT Di2 stražnji mjenjač s 12 brzina te Magura MT7 disk-kočnice s četiri-klipnim čeljustima.

Zadovoljstvo vožnje ovakvog bicikla nije jeftino. Start je na 12.900 eura, dok je EXC s posebnim bojama tisuću eura skuplji.