FOTO Posebni Aston Martin: Kvaka je nabijena strujom, a kabina zaštićena i od magnuma

Foto: Aston Martin

BLINDIRANI automobili su sve popularniji, što uz aktualnu situaciju i ne čudi, baš kao ni odluka da se tržištu ponudi blindirani supersportski automobil. 

U pitanju je jedan od najboljih i najljepših, Aston Martin Vantage, koji sada tvrtka AddArmor nudi s oklopom spremnim da pruži zaštitu stupnja B4. Prevedeno to znači da su u ovom automobili putnici sigurni od napada vatrenim oružjem kalibra 9 mm, ali i .357 magnum, pa čak i .44 magnum. 

Masa je najveći problem ovakvih automobila pa ne čudi što se sportski automobili rijetko nude s oklopom. Stoga je u ovom slučaju čelik u većoj mjeri zamijenjen kevlarom. U pitanju je dodatnih 204 kg. Čelikom su pak zaštićeni spremnik goriva i krov.

Metak neće proći ni kroz stakla, a nepozvani neće moći ući u kabinu. Primi li kvaku, doživjet će udar struje. Točka na i su run flat gume, dok su završeci ispuha dobili zaštitne mrežice kako bi se spriječilo ubacivanje stranog tijela. 

Veća masa znači i potrebu za revizijom ovjesa te ugradnjom jačih kočnica. Motor je 4.0 V8 twin-turbo s maksimalnih 510 KS i 685 Nm. Naravno, ako poželite na raspolaganju je i V12 varijanta s okruglih 700 KS. 
 

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.