FOTO Poslastica dana je prelijepi Maserati

 Foto: Maserati

LJUBITELJI bezvremenske sportske klasike s talijanskim potpisom neće moći zaobići ponudu iz Maseratija. 
 
Nedugo nakon premijere nove modelske godine modela GranTurismo i GranCabrio iz Maseratija nam dolazi i galerija fotografija koja na najbolji način pokazuje što predstavlja ova slavna talijanska marka. 
Iako uvijek u sjeni Ferrarija ova marka ima brojne poklonike, nerijetko i vjernije od onog slavnijeg brata. Nimalo čudno, jer bezvremensku sportsku eleganciju mogu samo rijetki ponuditi, a Maserati je tu među najboljima. Lišen pretjerivanja, nudi klasiku i kad je tehnika u pitanju. 
 
A to konkretno znači ručno izrađeni Ferrarijev 4,7-litreni V8 atmosferac, sada s 460 KS i 520 Nm. Usuglašen sa automatikom potjera ovog sportaša do 100 km/h za 4,8 sekundi, sve do maksimalnih 299 km/h. 
 
Ništa zapanjujuće, no kad je stil u pitanju Maserati je u samom vrhu. Obnovljeni model sada godine (predstavljen je 2007.g) skriva agresivnijom prednjicom inspiriranom konceptom Alfieri. Najveća novost u putničkom prostoru je novi infotainment sa 8,4-inčnim zaslonom, te redizajnirana središnja konzola. Savršene kožne presvlake se podrazumijevaju.