FOTO Savršen spoj: Mercedesov klasik dobio srce mladića

 Foto: Mechatronik

POSEBNA niša ljubitelja klasika sanja klasičan automobil opremljen novim tehnologijama, a upravo takav nudi jedna njemačka tvrtka. 
 
Ljubitelji klasičnog Porschea 911 imaju Singer, oni koji se pale na moderne stare terence žeđ taže kod Icona, a ako tražite luksuzni oldtimer s modernom tehnologijom i dakako zvijezdom na poklopcu, rješenje se krije u Njemačkoj. 
 
 
Mechatronik Engineering usudio se ponuditi nešto doista nesvakidašnje. Spojio je bezvremenski Mercedesov klasik s modernim AMG-ovim motorom. Da budemo precizniji, gledate u Mercedes W111 koji se proizvodio od 1961. do 1971. godine. Ono po čemu je ovaj automobil još posebniji je motor, a to je AMG-ov 5.4 V8 iz SLK-a s 360 KS. Naravno, automobil je uz motor dobio još nekoliko modifikacija, pa su tako ugrađene jače kočnice i sigurnosna oprema, no ništa vidljivo nije dirano. 
 
Sve rečeno zvuči primamljivo, osim cijene od 400.000 eura koju je izvjesila tvrtka iz Pleidelsheima. Dobra je stvar da se auto bez većih problema može vratiti u prvobitno stanje u kojem je odvezao  većinu od 11.299 prijeđenih kilometara. 
 
Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.