FOTO U prodaji je najskuplja Lada

Screenshot: Facebook, Classic Trader

LADA Niva usprkos godinama je i dalje mnogima privlačna, posebno nakon što je dorade tuneri.

Nema sumnje, Niva kao jedan od najboljih terenaca je odlična baza i za tuning. Jeftina osnova nudi brojne mogućnosti za unaprjeđenja, a ponekad se nađe i netko spreman da u maleni ruski terenac uloži gomilu novaca. Grk Vaggelis Tsoumanis je jedan od onih koji nema granica, a pritom ne vodi puno računa o iskonskim karakteristikama izvornog modela. 

Tako bi Niva trebala biti jednostavno radno vozilo koje svoje kvalitete pokazuje na terenu, a za svaki popravak vlasniku izbija najmanju moguću količinu novca. U slučaju Tsoumanisa takva teza ne vrijedi. Niva je sada glavni šminker za kojem bi se okretali prolaznici gdje god da se pojavi. 

Nimalo čudno jer uz atraktivnu crnu boju dobiva ogromne 22-inčne naplatke. Ali to je tek početak potpuno restauriranog modela iz 2004. godine koji je u drugom životu prešao tek 4600 km. Niva je dobila brojne trkaće komponente, pojedine i s Porscheovim potpisom, a dimenzijama guma staje uz bok ogromnim igračima kao što je Lamborghini Urus ili Mercedes GLS. 

>> Opis vozila i galeriju fotografija možete vidjeti ovdje.

Vanjska estetika uključuje i nove odbojnike i svjetla te pragove. Uočljivo je i da je Niva spuštena, a što u kombinaciji guma 245/30 dolazi kao jamac odličnog držanja ceste. Sprijeda izbija međuhladnjak stlačenog zraka i otkriva novosti ispod poklopca. Motor je isti, ali sada je to 1.8-litreni turbak koji vozi na tri vrste goriva. Na plin daje 177 KS, na benzin 213 KS, a na metanol čak 300 KS. 

 

Συμβαίνει τώρα

Objavljuje Vaggelis Tsoumanis u Srijeda, 2. ožujka 2022.

Sada svemu tome dodajte pet-stupanjski ručni mjenjač i pogon na sve kotače. Fantazija!

U kabini novi šok. Gotovo sve je promijenjeno, i to nabolje. Moderna oprema je tu, pa čak i crvena koža na sjedalima, a kao točka na i dolazi moćni audiosustav. 

I na kraju cijena. Automobil je u ponudi po cijeni od 34.700 eura, što je čini jednom od najskupljih Lada Niva koje su se našle u slobodnoj prodaji.