FOTO , VIDEO I. D. Vizzion je Volkswagenov maksimum, je li dovoljan da ugrozi Teslu?

 Foto: Volkswagen, Klix.ba

NAJZANIMLJIVIJI novitet iz Volkswagena, ali i cijelog koncerna, koncept je električne krstarice koji najavljuje veliki povratak Volkswagena u segment premium limuzina. 
 
Već samo ime otkriva puno o ovom automobilu. Pripadnost I. D. obitelji potvrđuje električni pogon, ali i mogućnost serijske proizvodnje, dok Vizzion u imenu sugerira viziju modela u budućnosti. I to skoroj, jer će proizvodni model kao zamjena za Phaeton stići do 2022. godine.
 
 
Prestižna limuzina i električni pogon su dva epiteta koja automobilu odmah dodjeljuju status Tesla killera, a konkretnije se misli na Model S. Pritom prekrižite dio tehnologija viđenih na konceptu jer ih i sam VW u auto svijetu ne vidi prije 2030. godine. Tu se misli na sustav autonomne vožnje razine 5 te umjetnu inteligenciju. Na takav auto koji nas samostalno vozi, razumije naše naredbe i samostalno zaključuje, morat ćemo pričekati još neko vrijeme.  
 
A upravo to nudi I. D. Vizzion zadirući u razinu 5 autonomne vožnje. U prijevodu to znači da više nema vozačkog sjedala, volana i ostalih komandi, auto vozi sam. 
 
Za pogon se brinu dva elektromotora, prednji od 102 KS i stražnji duplo snažniji. Baterije su kapaciteta 111 kWh, na 100 km/h stiže za 6,3 sekundi, a maksimalac je limitiran na 180 km/h. Autonomija je 665 km. 
 
 
Volkswagenov krstaš duljine 5,16 metara ima još jednu prednost. Htjeli to priznati ili ne, ovaj VW izgleda dobro. Postavljen na 24-inčne naplatke, bez B nosača i suvišnih detalja, najavljuje relativno lijepu budućnost. Ako se već moramo odreći volana, zašto bismo i estetike, zar ne?

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.