FOTO , VIDEO Rolls Royce Cullinan je najluksuzniji SUV na svijetu

 Foto: Rolls Royce

ROLLS Royce je danas predstavio dugo iščekivani Cullinan, najluksuzniji SUV koji je ovaj planet ikad vidio. 
 
Kao što samo ime govori, Cullinan je najveći dijamant dosad pronađen, ali i najveći SUV u konkurenciji luksuznih krstarica koje su ikada plovile svjetskim kopnom. Model je to koji autentično prati filozofiju Rolls Roycea zadržavajući ekstravaganciju i plemenitost najluksuznije svjetske marke, čak i u ovakvom "primitivnom" pakiranju. Model je to kraj kojeg će i ogromna Bentayga morati ustuknuti. Cullinan je od nje 200 mm dulji, 166 mm viši i ima čak 303 mm dulji razmak između osovina. Da ne postoje praktična ograničenja, vjerojatno bi bio proporcionalno širi, ovako uzima tek po 2,16 m.
 
 
Super luksuzni Cullinan je odgovor na zahtjeve tržišta, konkretnih i postojećih klijenata koji su poželjeli Rollsovu ekskluzivnost bez ograničenja po pitanju podloge ili vremenskih uvjeta. Da, jer Cullinan navodno može ići svugdje i oko toga ne filozofira.
 
I dok drugi distanciraju vrstu podloge u RR-u su ponudili selektor i off-road tipku, kada je spreman uz pomoć moćnog V12 motora ploviti preko svih podloga, pa i vodene prepreke dubine 540 mm. Pogonski stroj je u maksimumu spreman dati do 571 KS i 850 Nm, a to znači da će 2,6 tona teška i 5,34 metara dugačka grdosija voziti sve do limitiranih 250 km/h.

Cullinan svoje putnike vozi u vrhunskom komforu, prvenstveno zahvaljujući Magic Carpet Ride zračnom ovjesu, sada dodatno modificiranom u skladu s novom ulogom. Moćno računalo brine se za postavke ovjesa, s time da putnici uživaju vrhunski komfor dostojan onog na lebdećem tepihu. Vlasniku je tek muka odlučiti između klasične stražnje klupe (Lounge Seats) i individualnih sjedala. A pritom ovo klasično uzmite s rezervom.
 
 
U prtljažnik stane do 600 litara tereta, a preklapanjem sjedala volumen raste na gotovo dva kubika. I ne samo to, tada je moguće prevesti teret duljine do 2.245 mm. Naravno, pod uvjetom da ste spremni u ovako ekskluzivno vozilo ubaciti išta tako veliko. Sve je posebno, pa tako dvostruki poklopac krije tzv. piknik sjedala, a staklena pregrada sprečava da se kabina hladi ili grije kad je prtljažnik otvoren. A kad smo kod uglađenosti, znajte da će se Cullinan sniziti za 40 mm kad mu se približite. I da, otvor u kabini nikad nije bio veći. 
 
Na standardnu opremu ne treba trošiti riječi, a posebno ne na popis opcija. One obuhvaćaju sve i očekivano su bezobrazno skupe. A kad smo kod cijena, znajte da Cullinan kreće od 275.000 eura.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.