FOTO Volkswagen predstavlja prvi električni GTI

Foto: Volkswagen

KAO što se i očekivalo, novi GTI će imati električni pogon. 

Volkswagen je na sajmu automobila IAA u Münchenu predstavio najnoviji nastavak automobilske franšize zvane GTI. Slavno ime sad je pridjenuo konceptu ID.2all te ga prigodno preimenovao u ID. GTI Concept. Prvi je to električni GTI i sasvim sigurno prvi ove vrste koji će ući u serijsku proizvodnju. 

Električni GTI temeljen na prije spomenutom konceptu mjerama ide u korak s Polom. Dugačak je 4.10 m, širok 1.84 m i visok 1.50 m, a dizajn je potpisao Andreas Mindt. Tehnički podaci nisu poznati, ali ako se vratimo malo u prošlost, spominjalo se oko 230 KS, a to bi u ovom slučaju značilo odlične performanse. Ispod 7 sekundi do 100 km/h je minimum koji bi morao biti ostvaren, a koji je VW već ranije obećao.

Moderan izgled naglasak stavlja na mišiće, ali bez izražene agresivnosti. LED dekoracija nadopunjena je sportskim dodacima, a možda najveće iznenađenje su veliki 20-inčni kotači. 

Novi GTI nudi i poveznicu s povijesnim modelima, pa čak i prvom generacijom iz 1976. godine. Tajna je u GTI Experience Control s kojim vozač bira zvuk i postavke modela srodne izabranom prethodniku. Hoće li ovaj sustav i u kojoj mjeri biti ponuđen na serijskom modelu teško je sada reći, kao i uopće kad bi ovaj model mogli vidjeti na europskim cestama. Vjerojatno ne prije 2025. godine i okruglog rođendana Golfa GTI.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.