General Motors otvara prvu tvornicu električnih vozila, cijena je stravična

Foto: General Motors

GENERAL Motors je objavio kako će jednu svoju tvornicu posvetiti isključivo električnim vozilima.

Radi se o tvornici Hamtramck u Detroitu iz koje će već 2021. godine početi izlaziti prvi primjerci električnog kamioneta. Bit će to prva tvornica kompanije u potpunosti posvećena elektromobilnosti. Iz nje će izlaziti "širok spektar električnih kamioneta i SUV-ova", kažu u priopćenju. GM-ov predsjednik Mark Reuss je konkretan: "Električni pickup je prvi od niza električnih kamioneta koje ćemo narednih godina proizvoditi u Detroitu". 

Međutim, ono što je nevjerojatno je cijena ulaganja u elektromobilnost. General Motors je odlučio investirali oko 2,2 milijarde dolara, i to samo u ovu tvornicu. Iz ove tvornice će dolaziti i Cruise Origin, potpuno autonomno vozilo o kojem se posljednjih dana puno govori. 

Obnova tvornice uključuje novu lakirnicu i liniju montaže, ali i sustav konvejera. Započet će već u veljači ove godine. Kad bude dovršena, tvornica će zapošljavati preko 2200 radnika. Tvornica je do sada zapošljavala 900 radnika, a od otvorenja 1985. godine proizvela je preko 4 milijuna vozila. 

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.