Ghoster je najluksuznija vožnja u zagrobni život

DOLAZI iz Italije, a osnova je plemenita i neponovljiva. 

Ime mu je Ghoster, što će neki ocijeniti jezivim, pa i pomalo bezosjećajnim. Kako god, radi se o jednom od najluksuznijih pogrebnih vozila koje smo dosad vidjeli. Dostojan ispraćaja kraljeva, Ghoster je djelo talijanskih majstora dizajna. 

U pitanju je Biemme, poznat po vrhunskim preradama. Izgleda plemenito, a takva je osnova. Naime, prerada se zasniva na Rolls-Royceu Ghost. Prednji kraj je prepoznatljiv, sada s brončanim središnjim dijelom koji se uzdiže prema krovu i kulminaciji same prerade.

Ona se dogodila straga, gdje je osmišljena ogromna odaja za posljednji ispraćaj pokojnika. Uređena je po uzoru na najluksuznije jahte s plemenitim drvom i kožom, prilagodljivom LED rasvjetom i električni upravljanom platformom za prihvat "korisnika".

Za istog tog korisnika manje je bitno i da je ugrađen audiosustav snage 1300 watta, kao i V12 motor, kojem bi se za života itekako veselio. Daje 570 KS, što u prijevodu znači da se može nositi s dodatnim teretom prerade. 

U konačnici cijena prerade nije poznata, ali računajući da standardni Ghost stoji preko 300.000 eura, jasno je kako ovo vozilo nećemo baš često viđati na ispraćajima.