Hibridna izvedba atraktivne Cupre Formentor stiže u Hrvatsku, poznate i cijene

Foto: Cupra

ATRAKTIVNI crossover sada se nudi i u sve traženijem formatu plug-in hibrida.

Ovo je drugi hibrid u kratkoj povijesti marke proizašle iz Seatove game i ujedno jedan od onih koji bi španjolskom brendu trebali osigurati izraženiju prisutnost na tržištu. U Cupri se nadaju kako će ova izvedba činiti pola prodaje modela. Formentor s atraktivnim dizajnom i provjerenom tehnološkom osnovom ne treba posebno predstavljati.

Stoga se odmah bacamo na novosti glede pogona. I one su već poznate, a obuhvaćaju dvije hibridne izvede, s 204 i 245 KS (i 400 Nm). U oba slučaja radi se o plug-in hibridima koje čini 1.4 TSI motor sa 150 KS, elektromotor od 115 KS i baterija kapaciteta 13 kWh. Snažnija izvedba na struju vozi do 55 km, a službeni podaci kažu kako joj treba 7 sekundi do 100 km/h uz prosječnu potrošnju od svega 1.4 l/100 km. Slabija izvedba raspolaže sa 204 KS i 350 Nm te sprint do troznamenkastih vrijednosti odradi za 7,8 sekundi.

U Cupri već sada zaprimaju narudžbe za snažniju izvedbu, dok će slabija varijanta biti dostupna kroz nekoliko tjedana. Formentor e-HYBRID u Hrvatsku dolazi Hrvatsku početkom travnja. Poznate su i cijene, pa tako 245 KS snažna izvedba s Veloz razinom opreme stoji 302.565 kuna.

Uz te dvije verzije koje se pridružuju modelima  Leon e-HYBRID i Leon e-HYBRID Sportstourer, marka će na tržištu nuditi ukupno šest PHEV verzija. Potkraj godine dolazi i el-Born, prvi potpuno električni model marke.

Spomenimo i kako ponudu modela čine varijante pokretane 1.5 TSI benzincem sa 150 KS, koji se nudi s ručnim i DSG mjenjačem. Početna cijena je 215.901 kn za varijantu s ručnim, te 230.902 kn za varijantu s DSG mjenjačem. Priča za sebe je 310 KS snažan 2.0 TSI DSG 4Drive u opremi Veloz s početnom cijenom od 346.630 kn. 

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.