Honda ne prestaje proizvoditi benzinske kosilice

Foto: Honda

SUKLADNO objavama mnogih renomiranih svjetskih medija, prenijeli smo vijest kako Honda prestaje s proizvodnjom benzinski pogonjenih kosilica. 

Izvor vijesti je specijalizirani američki portal Pro Tool Reviews, a vijest se odnosi isključivo na tvornicu u Južnoj Karolini u SAD-u, te se ne odnosi na Europu. U istoj vijesti navedeno je kako će Honda u potpunosti prestati s proizvodnjom benzinskih kosilica i da još nemaju jako razvijenu liniju baterijskih vrtnih strojeva.

Iz uvozništva Honda kosilica za Republiku Hrvatsku, iz kompanije AS POWER EQUIPMENT d.o.o. pa ovom prilikom zbog prenesene netočne informacije donosimo ispravak objave od 17. svibnja 2023. godine.

"Honda je zbog najavljenih promjena na tržištu Sjedinjenih Američkih Država krajem 2022. donijela odluku o ukidanju proizvodnje benzinskih kosilica u svojoj američkoj tvornici, ali se ne ukidaju ni prodajna predstavništva ni distribucija. 

Kao sigurnost unutar Europe, Honda Motor Europe proizvodi benzinske kosilice za travu u Honda Francuska proizvodnom pogonu gdje su predani proizvodnji cijele linije koja se nudi putem zastupstva."

Glede baterijskog asortimana iz zastupstva poručuju:

"Honda je prisutna na tržištu vrtnih baterijskih strojeva još od 2012 godine. Trenutačno ima u ponudi pet modela robotskih kosilica tri modela baterijskih kosilica, trimer, puhač, škare za živu ogradu, i svake godine se navedeni asortiman proširi."

>> Više informacija o Hondinom asortimanu možete pronaći na službenim stranicama.