Honda traži od radnika da vrate dio novca

Screenshot: YouTube

HONDA je zatražila od radnika da vrate dio dodatka na plaću koji su primili na račun. 

Američki mediji pišu o nesvakidašnjem slučaju iz pogona Honde u državi Ohio. Tamošnji radnici su nakon početnog ugodnog iznenađenja i primitka bonusa na plaću ostali nemalo iznenađeni kad su primili obavijest da dio novca moraju vratiti poslodavcu. Naime, utvrđeno je da su im uplaćeni preveliki iznosi bonusa. 

Iz uprave tvornice radnicima su dali ultimatum: ili će dobrovoljno vratiti novac, ili će im iznos biti skinut s iduće plaće. Radnici su u šoku, izvještava NBC4, a mnogi su taj novac već potrošili. 

"Ne može se puno ljudi nositi s ovakvim udarcem. Pitala sam muža je li ovo najveći bonus koji je dobio, je li mu bilo čudno. A on je rekao da to nije najveći bonus koji je primio", izjavila je supruga jednog od Hondinih zaposlenika koji mora vratiti stotine dolara. "To je iznos za auto, to je pola naše hipoteke, pa to je dva-tri tjedna namirnica. To je velik iznos za nas", izjavila je za NBC4. 

Cijeli slučaj komentirali su pravni stručnjaci. Složni su da možda nije pristojno tražiti povrat preplaćenih bonusa, ali tvrde da Honda ima pravo na to. Pitanje je samo isplati li joj se sudski potraživati taj novac, kao i dizati buku oko nečega što u javnosti neće biti najbolje prihvaćeno.