Hyundai je proizveo ured na kotačima

Foto: Hyundai

DO sada smo imali prilike vidjeti mobilne urede u kojima bi se eventualno smjestili direktor s partnerom ili tajnicom, a sada na put može odvesti cijelu tvrtku. 

Ime mu je Universe Mobile Office, a kao što ime govori, bazira se na luksuznom Hyundaijevom autobusu Universe. U preko 11.6 metara duljine Hyundai je sad odlučio smjestiti cijeli tim. Nudi se više verzija uređenja, ali u pravilu se radi o putničkom dijelu s 10 do 13 sjedala, te uredskom dijelu u kojem je otvoren prostor za sastanke i prezentacije. Stisnu li se, u ovaj autobus bi stali gotovo svi članovi vlade. 

Sve je izvedeno u najvišoj razini luksuza, a vrijedi reći kako ovakva ponuda u svijetu i nije previše bogata. Tko se odluči za ovakav tip mobilnog ureda, mora računati i na relativno nepovoljni ekološki aspekt. Za pokretanje se brinu isključivo redni šestcilindarski dizelaši zapremine od 9.9 do 12.7 litara i snage do 440 KS.

Svejedno, ne sumnjamo kako i ovakva opcija puno manje zagađuje od ergele luksuznih limuzina koje koriste današnji političari.