I struka nahvalila Rimca

 Foto: Rimac Automobili

IEEE Spectrum, magazin najveće stručne udruge inženjera elektrotehnike i elektronike, uvrstio je Rimčev električni bolid u top 10 tehnoloških automobila godine. 
 
IEEE je najveće stručna udruge posvećene inženjerstvu i primijenjenim tehnologijama, a zahvaljujući više od 400.000 članova je vodeći autoritet u području računalnih znanosti, biomedicinske tehnike i telekomunikacija, ali i električne energije, potrošačke elektronike i sl.
 
Za njih je Rimac Concept One obilježio godinu jer pokazuje što sve električno vozilo može kada cijena nije problem. I upravo stoga kažu kako se Tesla, a ni Porsche ne trebaju bojati Rimca. Jedini koji mora biti u strahu je Richard Hammond koji je umalo poginuo, ali i smanjio egzistirajuću seriju modela na sedam primjeraka. 
 
 
Magazin pritom podsjeća da je ideja automobila nastala u glavi Mate Rimca, osnivača firme koji je "krenuo iz garaže, a sada zapošljava 150 djelatnika". U međuvremenu je broj zaposlenih narastao, a i Concept_One je dobio nasljednika.
 
No ipak, magazin skreće pozornost da je 913 kW i 1.600 Nm iz četiri elektromotora apsolutno ludilo, pa tehnologija koja stoji iza njih čini pravu vrijednost. 354 km/h maksimalca i sprint do 96 km/h u 2,5 sekundi upotpunjuju dojam. Autor članka posebno naglašava Rimčeve baterije koje mogu generirati 1 MW snage pod ubrzanjem, ali i apsorbirati 400 KW u regenerativnom kočenju. 
 
"S masom od 1.900 kg, Concept_One može s jednim punjenjem baterija prijeći 350 km. Pod uvjetom da ga prije ne krovirate", zaključuje autor Lawrence Ulrich.
Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.