Ima oklop, ali ne bježi od luksuza: Ovako izgleda interijer luksuznog tenka

Foto: Inkas Armored

CADILLAC je pojam vrhunskog američkog luksuza, a Inkas je kanadski specijalist za blindiranje vozila. Pogađate, zajedno stvaraju jedan od najluksuznijih oklopnjaka na tržištu.

Punim imenom Inkas Armored Vehicle Manufacturing, nakon blindirane G klase, predstavlja ekvivalentnu izvedbu na bazi popularnog Cadillaca. Escalade je veliki luksuzni SUV iz vrha asortimana američkog proizvođača i kao takav odlična osnova za stvaranje "Chairman Package" izdanja.

U pogledu oklopa stvari su jasne. Stupanj zaštite je BR6, a to u prijevodu znači da pješačko naoružanje kalibra 7.62 mm NATO i 308-ice Winchester ovdje nema prolaz. Tu su i nadzor okoline putem kamera, satelitski TV i telefon te termovizijski nadzor. Dodatne stotine kilograma oklopa rezultirale su modifikacijama na ovjesu i kočnicama.

A ako ćemo o luksuzu, dovoljno je reći da je krov podignut za oko 10 cm kako bi interijer bio još ugodniji. Komfor je doslovno predsjednički pa osim najfinijih materijala, nudi 4k Smart TV, integraciju mobilnih telefona i premium hi-fi audiosustav. Tu je i minibar, ambijentalna rasvjeta te još niz luksuznih dodataka na koje su navikli samo najbogatiji.

Što se, pak, cijene tiče, ona je na sasvim pristojnoj razini. Ovisno o opcijama, kupac će svoj tenkić platiti između 300.000 i pola milijuna dolara.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.