Imate stari Renault? Evo koliko će vas koštati prelazak na struju

Foto: Renault

KULTNI Renaultovi klasici su sve traženija, a time i skuplja roba. Sada imaju priliku dobiti novi život. 

Vozite li neki stari Renault poput legendarne četvorke, ne brinite se ako je motor slučajno na izdisaju. Iz Renaulta sad obavještavaju kako mogu takvim automobilima doslovno udahnuti novi život. Staru četvorku moći ćete voziti i u budućnosti, čak i nakon što se do kraja razmaše elektrifikacija. 

Renault i R-fit nude mogućnost elektrifikacije starih Renaultovih modela. Cjelokupni komplet, koji uključuje elektromotor od 65 KS i bateriju kapaciteta 10.7 kWh, nudi se zajedno s ugradnjom po jedinstvenoj cijeni od 11.900 eura. 

Zanimljivo je da automobil zadržava originalni mjenjač, a minimalno dobiva na težini, dok je sam raspored masa ostao na istoj razini. Konačno, doseg je 80 km, a punjenje baterije na kućnoj utičnici traje tri i pol sata. Retrofit program dolazi uz dvogodišnje jamstvo, a ponuda uključuje i cjelokupnu dokumentaciju potrebnu za registracijske dokumente. 

Set se trenutno nudi za Renault 4, od rujna će ponuda biti proširena i na Renault 5, a potom će se nuditi i za prvu generaciju Twinga.