Jaguar ukida sve benzinske modele

Foto: Jaguar

Najveći automobilski brend u Velikoj Britaniji ukida sve svoje benzinske modele i ubrzano se okreće prelasku na potpuno električna vozila do 2025. godine.

Pogađate, riječ je o Jaguaru. Ovaj potez dio je "Reimagine plana" luksuznog proizvođača automobila, koji ima cilj uspostaviti potpuno električnu budućnost kombiniranjem održivosti i luksuza. 

To znači da će se proizvodnja motora s unutarnjim izgaranjem obustaviti do kraja ove godine. 

Stiže električni Jaguar

Prvi električni Jaguar bit će GT s četvora vrata, baziran na Jaguarovom F-type modelu visoke klase. Trenutni GT ima performanse 575 konjskih snaga, dok se nagađa da će električni proizvoditi preko 600 KS.

Najveći britanski proizvođač automobila započinje svoj cilj nulte emisije ugljika do 2039. godine dekarbonizacijom svojih proizvodnih operacija, vozila u upotrebi i opskrbnog lanca. 

Emisije krajnjih korisnika čine gotovo 70 posto proizvodnje automobila. Prelazak na električna vozila koja koriste obnovljivu energiju jednostavan je pristup smanjenju emisije ugljika, smatraju u Jaguaru. 

"Nastavljamo biti na čelu potpuno električne automobilske budućnosti"

Iz tvrtke tvrde da će njihova prednost u prelasku na potpuno električna vozila dovesti do toga da će 80 posto prodaje Jaguar Land Rovera (JLR) do 2030. biti baterijska električna vozila (BEV). 

"Naša vozila jesu i nastavljaju biti na čelu potpuno električne automobilske budućnosti. Ovaj objekt, najvažnija komponenta naše 'Reimagine strategije', ključan je za pružanje naprednih mogućnosti testiranja, koje će biti vitalne za performanse i pouzdanost modernih luksuznih vozila koje ponosno razvijamo", rekao je Thomas Mueller, izvršni direktor inženjeringa u proizvodnji Jaguar Land Rovera. 

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.