Još jedan opoziv za prestižni BMW-ov SUV

Foto: BMW

REDIZAJNIRANI BMW X7 izazvao je podijeljena mišljenja zbog novog izgleda, a na ruku mu ne idu ni opozivi. 

Uz BMW X7 su se do sada vezali neki manji opozivi, a slična vijest stiže nam i ovog mjeseca. U najnovijem slučaju modelu X7 društvo pravi i manji X5, a uzrok problema je ovaj put prednji vjetrobran. Zbog neadekvatnog učvršćenja moguća je pojava prokišnjavanja, odnosno prodora vlage. 

Međutim, najveći problem je što prodor vlage neće prouzročiti samo neugodne mirise i zamagljena stakla već može prouzročiti i požar. Kako je BMW detektirao još u rujnu tijekom provjere kvalitete, zbog propuštanja moguć je prodor vlage do ECU jedinice, što može prouzročiti kratak spoj, pojavu iskre, pa i požar. Šanse su male, ali BMW se svejedno odlučio na opoziv. 

Pronađen je i krivac. Radi se o robotu koji je postupak montaže vjetrobrana na automobil odrađivao nedovoljno dobro. Sad je reprogramiran i problem je otklonjen. 

Broj opozvanih vozila je izuzetno mali. Radi se o ukupno tek 47 vozila, što je nemjerljivo manje od primjerice opoziva u ožujku kad je BMW zbog problema s krovnim otvorom morao opozvati 61.000 automobila. 

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.